Martha van der Kooi en Daniël Keizer vormen het nieuwe 
trainersduo bij KV Veenwouden.
Martha van der Kooi en Daniël Keizer vormen het nieuwe trainersduo bij KV Veenwouden. Foto: Hans van Breeden

Duo wil KV Veenwouden op stoom krijgen

FEANWALDEN - Na verschillende jaren in de onderste regionen van de vierde klasse te hebben geopereerd, doen spelers en trainers van korfbalvereniging Veenwouden er ook dit jaar alles aan om meer punten te pakken met het eerste team. Vorig jaar is de selectie verjongd nadat het gehele juniorenteam instroomde. Waar in de jaren daarvoor het veel moeite kostte om wedstrijdpunten bij elkaar te sprokkelen, lukte dat in het afgelopen jaar beter.

Midden in de zomervakantie is dit jaar dan ook de voorbereiding al van start gegaan. Dit onder de bezielende leiding van een duo dat al bekend is bij de vereniging. In de vorige seizoenen stond de selectie al onder leiding van Daniël Keizer. Na een tussenstop wordt hij ook de komende veld- en zaalcompetitie ondersteund door Martha van der Kooi. Daniël Keizer is binnen de vereniging al jarenlang actief, onder andere als speler en sinds enkele jaren ook als coach van de selectie. Martha van der Kooi heeft na een korfbalcarrière bij Veenwouden jarenlang gespeeld bij Garyp, waaronder bij het vlaggenschip van die vereniging.

Net als in de afgelopen jaren is de basis aan spelers niet breed. Bestuur en Technische Commissie hebben er desondanks toch voor gekozen om weer drie teams op te stellen aangezien anders de kans te groot is dat spelers te weinig spelminuten krijgen. Het betekent ook dat het geregeld voor zal komen dat spelers vaker in meerdere wedstrijden uitkomen. Mede daarom richten de trainers zich net als in voorgaande jaren op alle senioren zodat iedereen overal inzetbaar is en verwacht de club, met meer aandacht van het trainersduo, meer wedstrijdpunten binnen te halen en de voorzichtig stijgende lijn voort te zetten.