De grote groep sporters van Turnlust Hallum, verzameld in de sporthal.
De grote groep sporters van Turnlust Hallum, verzameld in de sporthal. Foto: Ingezonden

Turnlust Hallum: veelzijdig sportaanbod, van peutergym tot freerunning

HALLUM - Turnlust Hallum is opgericht in 1965 als gymnastiekvereniging en bestaat inmiddels al 54 jaar. Vier jaar geleden mocht de vereniging al weer haar 50-jarig jubileum vieren.

Inmiddels is Turnlust meer dan een gymnastiekvereniging en biedt het de volgende disciplines aan: peuter- en kleutergym, gymnastiek voor recreanten, jazzdans, bodygym, turnfit, freerunning, selectie turnen en acro. Voor de allerkleinsten tot en met zes jaar heeft Turnlust een strippenkaart om zo kennis te maken met de gym dan wel jazzdans. Ook is het mogelijk om via het Jeugdfonds te komen sporten bij Turnlust.

Afgelopen seizoen is er weer een aantal Friese kampioenen bij turnen en acro bijgekomen. Mede dankzij trainster Ingrid Mellema, die al meer dan 25 jaar verbonden is aan de club. Twee dames blonken uit afgelopen seizoen, het acroduo Wietske Nutma en Ilse Osinga die naar het Nederlands Kampioenschap in Oss zijn geweest en daarbij wederom hebben laten zien waarom zij dit seizoen zo goed zijn.

Alle lessen zijn weer gestart op maandag 26 augustus 2019. Op het gebied van dans wil Turnlust Zumba introduceren voor de wat oudere meiden en dames op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

Geïnteresseerd geraakt na het lezen, ga dan naar de website www.turnlusthallum.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar bestuurturnlusthallum@gmail.com.