Voorzitter Albert van Seggeren van promovendus Friese Boys.
Voorzitter Albert van Seggeren van promovendus Friese Boys. "Het is belangrijk om op de juiste momenten punten te pakken." Foto: Ingezonden

Voorzitter Van Seggeren blikt vooruit

KOLLUMERZWAAG – Voorzitter Albert van Seggeren van Friese Boys blikt vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen.

"Het is fijn dat uitgekomen is wat we zo graag wilden namelijk terug naar de vierde klasse. Friese Boys hoort niet in de vijfde klasse. We zijn terecht kampioen geworden hoewel het voetbal zeker niet altijd goed was. De uitwedstrijd tegen sv Lions was cruciaal. Lions was vooraf de grote favoriet in onze klasse. Op bestuurlijk vlak loopt het lekker. We hebben als bestuur goede keuzes gemaakt. Met Henk de Boer hebben we de juiste persoon aangetrokken om de diverse teams te begeleiden.

Komend seizoen speelt ons eerste team weer in de vierde klasse. De selectie zou iets breder kunnen. Maar een jongen als Alwin de Jong komt er aan en ook Matthias Scholtus is bijvoorbeeld een goede voetballer. Het eerste elftal heeft in Jelmer Bloem een goede keeper. Als mogelijke opvolger zie ik voorlopig alleen Jelmer Boorsma in aanmerking komen. We hebben in de persoon van Martin Brandsma een nieuwe trainer. Brandsma is een amicale man die echter wel duidelijk is. Ik verwacht dat hij de voetballijn niet wijzigt maar dat hij wel anders met de spelers omgaat. Hij past wel bij ons en het zou mij verbazen als hij hier niet slaagt. Hij krijgt de spelers wel aan het voetballen."

Na zes jaar wil Van Seggeren stoppen als voorzitter. "Het is tijd voor iemand anders. Friese Boys is een fantastische vereniging; financieel gezond, er is een sterke PR-commissie en de kantine ademt voetbal."