Doelpuntenmaker Rob Dijkstra haalt uit namens Buitenpost.
Doelpuntenmaker Rob Dijkstra haalt uit namens Buitenpost. Foto: Ingezonden

Buitenpost eenvoudig langs Broekster Boys

BUITENPOST - Buitenpost had zaterdag een eenvoudige middag tegen Broekster Boys uit Damwâld. De Blauwkes wonnen vrij gemakkelijk met 3-0 van de ploeg uit Damwâld. De doelpunten kwamen op naam van Robin Huisman de Jong, Jorrit Terpstra en Rob Dijkstra.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. Eersteklasser Broekster Boys werd teruggedrongen op eigen helft en Buitenpost probeerde combinerend een gaatje in de hechte defensie te zoeken. Dat lukte lange tijd niet. Net voor de rust werd de ban uiteindelijk vanaf de strafschopstip gebroken. De opgekomen Joost Jesse Visser werd vastgehouden binnen de 16, waarna arbiter Robert de Wit voor een penalty floot. Robin Huisman de Jong schoot de bal onberispelijk binnen. Direct daarna was het de beurt aan Jorrit Terpstra die de bal wat gelukkig meekreeg, maar uitstekend afrondde.

Kansen voor Broekster Boys

De tweede helft liet een wat ander beeld zien. Buitenpost speelde slordiger. Broekster Boys kreeg de gelegenheid meer aan de bal te komen, wat ook resulteerde in een paar kansen. Het was Rob Dijkstra die de thuisploeg na een uur spelen op 3-0 zette na een mooie aanval. Wellicht doordat er veelvuldig werd gewisseld aan beide kanten, werd het spel er niet beter op. Gescoord werd er ook niet meer op het warme kunstgrasveld op De Swadde.

Trainer is kritisch

Buitenpost-trainer Jasper Bouma was kritisch na afloop. "Het was een stroperige wedstrijd en we hebben in een te laag tempo gespeeld. We waren niet goed aan de bal. Tegen een goed georganiseerd Broekster Boys was het daardoor lastig om er doorheen te spelen."

Hij was wel tevreden dat zijn team de nul wist te houden. Dinsdagavond 20 augustus is de volgende oefenwedstrijd voor Buitenpost. Om 19.00 uur is op het eigen sportpark Leeuwarder Zwaluwen de tegenstander. Bouma: De Zwaluwen hebben een paar goede versterkingen bij gekregen. Ze hebben veel kwaliteit voorin. Het wordt een pittig duel. De eerste competitiewedstrijd op 31 augustus komt steeds dichterbij."

Zaterdag criterium
Harkema, geen
Kerspelen-ronde

HARKEMA - De Ronde van de Kerspelen gaat dit jaar niet door, om meerdere redenen. Wel is er zaterdag 24 augustus het traditionele wielercriterium van de Harkema.

Het niet doorgaan van de Ronde van de Kerspelen heeft financiële, organisatorische en routetechnische redenen, meldt de organiserende stichting. Die gaat er vanuit dat de Ronde volgend jaar wel door kan gaan.

Het criterium van de Harkema begint zaterdagmiddag twee uur voor de vrouwen. De start en finish zijn nu, net als in de jaren zestig van de vorige eeuw, verplaatst naar het winkelcentrum van Harkema op de Warmoltsstrjitte. Uit de regio komen onder andere aan de start Aniek Sikma (Buitenpost), Nathalie Elzinga (De Westereen), Marthe Roose (Enumatil) en Hedwig de Jong (Feanwâlden).
Om vijf uur is de start voor de elite/beloften en amateurs. Daar fietsen onder andere mee: Björn Bakker, Henk Bos, Ruben Hoekstra, Johan Knol, Mark Prinsen, Andries Weening en Frank Wierstra.