Slachtedyktocht op zaterdag 24 augustus

FRANEKER / REDUZUM - De Leeuwarder toerfietsclub Frisia houdt zaterdag 24 augustus de Slachtedyktocht, voor recreatieve én prestatieve fietsers. Ook e-bikers zijn welkom. De tocht over 80 kilometer is uitgepijld. Startplaatsen zijn Reduzum en Franeker. Leden van NTFU en KNWU kunnen inschrijven met Scan and Go.

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan. Er zijn twee startplaatsen: de 'Blauwe Tent' bij Reduzum (Overijsselsestraatweg 6) en café-restaurant 'De Poort van Franeker' (Stationsweg 1 in Franeker). De tocht voert een groot deel over de oude Slachtedyk (grens van de vroegere Middelsee) en door eeuwenoude dorpjes als Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum, Reahûs en Boazum. Starten kan tussen 8 en 10 uur.
Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo makkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele bordjes. De route is ook op GPS beschikbaar. De finishtijd is 15.00 uur. Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels. Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. Leden van NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de NTFU- of KNWU-ledenpas laten scannen en de fietser kan van start. Voorinschrijving is mogelijk via de website www.tfcfrisia.nl.