Een uitsnede uit een werk van Oesje Zegel.
Een uitsnede uit een werk van Oesje Zegel. Foto: Ingezonden

Nazomeren bij Galerie Buitengewoon

DE WILGEN - Van 24 augustus tot en met 27 oktober is er een nazomerexpositie te zien in Galerie Buitengewoon in De Wilgen. Oesje Zegel toont haar schilderijen en de beelden van Jitse Sikkema smeden de tentoonstelling tot een geheel.

Oesje Zegel heeft een kleurrijk palet. Haar werk is schilderachtig, impressionistisch, neergezet met een losse toets. Zij benadert haar onderwerpen intuïtief en werkt in verschillende thema's. Van 'de grootsheid van de natuur' tot romantische bloemstillevens, van landschappen tot pelgrimages. Haar werk is romantisch, monumentaal en heeft soms een mysterieuze sfeer. De schilderijen zijn altijd intrigerend.

Jitse Sikkema maakt beelden in pure klei die door oxiden een natuurlijke kleurschakering hebben. Ook worden ze in brons gegoten, waarbij ze duidelijk het bekende handschrift behouden. De voorstelling van de beelden kan soms figuratief zijn, soms gedeformeerd, of abstract. De beelden zijn letterlijk en figuurlijk gelaagd.

De beelden van Sikkema zijn letterlijk en figuurlijk gelaagd

De eerstvolgende openingstijden zijn 24, 25 augustus en 7, 8 september van 13.00 tot 17.00 uur. Galerie Buitengewoon is gevestigd aan de Dr. Heawei 52 in De Wilgen. Tel. 0512 518684, site: www.jitsesikkema.nl