Excursie Klaarkampermeer

RINSUMAGEEST - Op woensdagavond 28 augustus zal er een natuurexcursie worden georganiseerd naar het Klaarkampermeer bij Rinsumageast. Dit meer behoorde eens tot klooster Claer camp (1165-1580) en is met zijn zoutige water uniek voor Friesland.

Er komt bijzondere vegetatie voor, onder meer melkkruid, zulte, aardbeiklaver en zeekraal. Ook is het reservaat zeer vogelrijk met veel trek- en weidevogels, zoals de tureluur, grutto, kluut, visdiefje en kuifeend. Tevens worden er elk jaar foerangerende lepelaars gezien. Normaal gesproken is dit terrein niet toegankelijk.

De natuur- en cultuurexcursie is onder leiding van Staatsbosbeheer en in samenwerking met museum Klooster Claercamp te Rinsumageast. Verzamelen bij de Klaarkampstermeermolen aan de Trekwei te Rinsumageast om 18.45 uur. Tip: laarzen en verrekijker mee. Voor deze excursie is de inleg 3,50 per persoon, graag gepast. Donateurs van museum Klooster Claercamp gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef u zo spoedig mogelijk op voor deze excursie. Opgeven kan via info@kloosterclaercamp.nl of 0519 332242 (vóór maandag 26 augustus). Kijk op de dag zelf of de excursie door kan gaan op
www.kloosterclaercamp.nl.