De excursieleider vertelt je alles over dit mysterieuze dier.
De excursieleider vertelt je alles over dit mysterieuze dier. Foto: Ingezonden

Vleermuizenexcursies in Earnewâld en Harkema in Nacht van de Vleermuis

EARNEWALD/HARKEMA – Rondom de Europese Nacht van de Vleermuis op 23 augustus worden er op diverse plaatsen vleermuizenexcursies georganiseerd.

Van 20.30 tot 22.00 uur organiseert It Fryske Gea een wandelexcursie op zoek naar vleermuizen in Nationaal Park De Alde Feanen. Soms zie je ze op een zomeravond vlak boven je hoofd voorbij vliegen. Op jacht naar insecten als een ware acrobaat. De excursieleider kent het gebied op zijn duim en vertelt je graag alles over dit mysterieuze dier. Nieuwsgierig naar het leven van de vleermuis en wil je ze wel eens horen met behulp van een batdetector? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 - 539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (tot en met twaalf jaar € 2,-).

IVN de Wâlden organiseert twee vleermuizenexcursies bij De Spitkeet, voor de jeugd van 6 jaar en ouder en een excursie voor volwassen. De beide excursies zijn op één locatie maar wel van elkaar gescheiden. De excursie voor de jeugd begint met een speelse en informatieve bijeenkomst. De excursie voor de volwassenen begint met een presentatie over het leven van de vleermuis en hoe zij jagen op hun prooi. Na de uitleg gaan beide excursies naar buiten en met behulp van batdetectoren ga je vleermuizen spotten. De excursies bij De Spitkeet zijn van 20.00 tot 22:00 uur. Opgave is verplicht via Fokke Frieswijk 0512 - 472102 (18.00 tot 20.00 uur).