Onderzoek onder fietsers gestart

BEETSTERZWAAG - De gemeenten Opsterland, Heerenveen, Ooststellingwerf, Smallingerland en Weststellingwerf hebben een gezamenlijk onderzoek onder fietsers in Zuidoost Fryslân opgezet. Het doel is het fietsen in de toekomst comfortabeler, sneller en aantrekkelijker te maken.

In opdracht van de samenwerkende gemeenten onderzoekt Roelofs Groep het hoofdfietsnetwerk Zuidoost Fryslân. Het bedrijf verkent de mogelijkheid voor een snelfietsroute tussen Heerenveen en Drachten. Om een goed beeld te krijgen, worden fietsers uit de regio gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. Dit kan door het invullen van een enquête via www.roelofsgroep.nl/FietseninZuidoostFryslan.
De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf hebben hun fietsambities vastgelegd in de Fietsagenda Zuidoost 2019 – 2023. Hun gezamenlijke doel is het fietsen aantrekkelijker te maken, zowel voor recreanten als voor woon-werk- en woon-school-fietsers.

Ontwikkeling van regio

De gemeenten willen hoogwaardige fietsvoorzieningen ontwikkelen die van belang zijn voor de economische en recreatieve ontwikkeling van de regio. De fietsambitie verbindt de gemeenten in de regio nauwer met elkaar, het maakt de economische groeikernen Drachten en Heerenveen beter bereikbaar en verbetert de duurzaamheid van de regio en vitaliteit en gezondheid van haar inwoners.