Waterbeestjes ontdekken

EASTERMAR - IVN de Wâlden organiseert een Waterbeestjes ontdektocht voor de jeugd van 6 tot 12 jaar.

Tijdens deze spannende activiteit aan de kant van ondiep water, ga je op ontdekkingstocht naar het verborgen waterleven. Wie weet vang je een visje, een salamander of een waterslakje in je schepnetje. Dit kan je dan goed bekijken in een emmertje. Met de zoekkaarten kom je er achter welk beestje je gevangen hebt.

Locatie: Waterspeelplaats De Kletspoat t.o. Blauhûskamp 33 9261ZD Eastermar. Tijd: Dinsdag 20 augustus, 14.00 tot 15.30 uur. Info + opgave verplicht: Mirjam Frieswijk 0512-472102 (18.00-20.00 uur). Deelname is gratis.

Fotografeer
eendekooi

GYTSJERK – Ontdek waar het gezegde 'achter de schermen' vandaan komt en ga mee terug in de tijd. Het kan tijdens deze fotografie-excursie in de Buismans Einekoai in Gytsjerk op zaterdag 17 augustus van 9.30 tot 11.30 uur voor kinderen van twaalf plus. Een unieke kans, aangezien de eendenkooi niet vrij toegankelijk is. Daarnaast biedt het vele mysterieuze elementen die van grote cultuurhistorische waarde zijn. Hét moment voor amateurfotografen om deze unieke plek vast te leggen en te leren over natuurfotografie. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- .

Knutselen
in Earnewâld

EARNEWALD - Heb jij een echte knutselkont thuis? Dan is deze jeugdactiviteit voor kinderen van 6+ iets voor jullie. Kom natuur(lijk) knutselen in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen op woensdag 21 augustus van 14.00 tot 16.30 uur.

Hier kunnen de kinderen hun creativiteit laten uitbarsten in mooie kunstwerken. Er is genoeg te ontdekken. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- . De materialen die worden gebruikt komen direct uit de Alde Feanen. Daarvoor moeten deelnemers dus eerst de laarzen aandoen en op speurtocht. Pak alle mooie materialen op en neem ze mee voor je kunstwerk. Grijp je kans om de materialen om te toveren in een prachtige creatie. Bijvoorbeeld diertjes van kastanjes, schelpen, steentjes, blaadjes, takjes of andere mooie vondsten? De natuurgids heeft allerlei kunstwerkjes in gedachten, maar je mag natuurlijk altijd je eigen fantasie gebruiken om iets nog leukers te maken.