Taizéviering in Kruiskerk Burgum

BURGUM - Op zondag 1 september 19.00 uur zal er een Taizéviering worden gehouden in de Kruiskerk in Burgum. Tijdens deze viering word je in de gelegenheid gesteld aan het Heilig Avondmaal deel te nemen.

Bij binnenkomst mag je al een lichtje aansteken voor een persoonlijke gedachte en/of gebed. De viering wordt geleid door ds. Foekje Fleur Fink, de muzikale medewerking wordt verleend door Gretha Koopmans (dwarsfluit) en Henney Venema (kist-orgel).

Voor wie het leuk vindt om vierstemmig te zingen, is er de mogelijkheid voorafgaand aan de viering verschillende (bekende) Taizéliederen door te nemen onder leiding van Henney Venema (van 16.30 tot 18.00 uur). Deze groep zal tijdens de viering gewoon bij elkaar plaatsnemen tussen de gemeente. Het vooraf oefenen dient puur ter ondersteuning van het zingen tijdens de viering. Na de repetitie eten deelnemers met elkaar een broodje, dat je zelf kunt meenemen naar de kerk. Alle belangstellenden zijn van harte hiervoor uitgenodigd.

Duo-expositie

BUITENPOST - De expositie van beeldhouwer Joop Sipma en tekenaar Roel Timmermans in het gemeentehuis van Achtkarspelen aan de Stationsstraat 18 in Buitenpost duurt tot en met 27 september. Openingstijden van deze duotentoonstelling zijn op doordeweekse dagen van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur. Initiatiefnemer is de Stichting Keunstkrite Twizel.