De tweede en derde fase van de werkzaamheden aan de wegen in
Hurdegaryp gaan volgende week van start.
De tweede en derde fase van de werkzaamheden aan de wegen in Hurdegaryp gaan volgende week van start. Foto: Ingezonden

Werkzaamheden aan de N355 en Rijksstraatweg

HURDEGARYP - Op dinsdag 13 augustus start aannemer Heijmans achtereenvolgens met de tweede en derde fase van de werkzaamheden aan de rondweg (N355) en de Rijksstraatweg bij Hurdegaryp.

De werkzaamheden uit fase 2 en 3 duren tot en met 2 september. Tijdens deze fasen wordt eerst de noordelijke rijbaan van de rondweg afgesloten, waarbij het verkeer in twee richtingen over de zuidelijke rijbaan wordt geleid. Vervolgens wordt de zuidelijke rijbaan afgesloten. Het verkeer rijdt dan over de nieuwe noordelijke rijbaan en een deel van de nieuwe rotonde.
Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om vanaf de rondweg (komend uit de richting van Quatrebras) linksaf Hurdegaryp in te rijden. Bij Quatrebras wordt het verkeer naar Hurdegaryp daarom over de Rijksstraatweg naar het dorp geleid. Het verkeer naar Ryptsjerk en Readtsjerk wordt omgeleid via het kruispunt Swarteweisein, omdat vanaf de rondweg rechtsaf ook de Slachtedyk niet bereikbaar is. De werkzaamheden zorgen voor enige verkeershinder, met als gevolg een langere reistijd. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de huidige fietsroutes.

Tijdens fase 4 wordt de rondweg volledig afgesloten in verband met het aanbrengen van de asfaltdeklaag en de belijning. Dit gebeurt op donderdag 12 september. De Rijksstraatweg wordt in dezelfde periode drie dagen afgesloten, van 11 tot 13 september 20.00 uur. Meer informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op www.fryslan.frl, onder Wurken Hurdegaryp of op Facebook 'WurkenHurdegaryp'.