Zaterdag 10 augustus is er een atelierroute in Wergea.
Zaterdag 10 augustus is er een atelierroute in Wergea. Foto: Ingezonden

Zaterdag 10 augustus organiseert Wergea een Atelierroute langs acht locaties

WERGEA - Wergea is het 'Doarp fan Afke's 10-tal'. Daarom organiseert Toeristisch Wergea een Atelier Route op zaterdag 10 augustus. Speciaal voor deze dag zijn de ateliers en galeries open van 15.00 uur tot 22.00 uur.

Maak een leuke wandeling langs de ateliers en galeries van Wergea en bekijk kunstnijverheid, kunst en fotografie in Wergea met tevens mogelijkheid van kopen. Er zullen demonstraties zijn en een boedelverkoop. Tevens kan er genoten worden van ambachtelijk ijs en geluisterd worden naar oude Hollandse liedjes, gezongen door koor 'Ynspiraasje'.

Er zijn acht locaties die meedoen. Op de Leeuwarderweg is dat Galerie De Handwerkmand. Er is een Boedelverkoop bij het museum op de Aldslotwei. In Atelier Zaal 5 vindt je Afke's Kunst en een curiosa markt. Nabij de kerk bezoekt u IJsko fan'e wopkehoek. Op de Gele Eker is keramiekatelier Kalkhaan en op de Hilleburen bezoekt je zowel het Tuin-Atelier als het hobby atelier ´It Nifelpakhûs´. Tenslotte kunt u een kijkje nemen bij Atelier lll, op de Skuorre.

Een plattegrond is te verkrijgen bij alle deelnemers en bij het brugwachtersschokje in het centrum van het dorp. Meer informatie via facebook.com/toeristischwergea.

Wergea is het
'Doarp fan Afke's 10-tal'