Veel fantasie en leuk voor de hele familie, dat is het Imaginarium Festival in Tytsjerk.
Veel fantasie en leuk voor de hele familie, dat is het Imaginarium Festival in Tytsjerk. Foto: Persfoto Festival

Imaginarium Festival 2019 in Tytsjerk

TYTSJERK - Van 16 tot en met 18 augustus vindt in park Vijversburg, Tytsjerk, voor de zevende maal het Imaginarium Festival plaats, hèt festival van de fantasie.

Kening Striid riddertoernooi

Imaginarium Festival is al drie jaar gastheer van het Kening Striid riddertoernooi waar de sport Bohurt op topniveau wordt beoefend. In 2019 is Kening Striid uitgeroepen tot het Masters toernooi in de internationale Buhurt Lea gue waardoor ook de absolute wereldtop in deze jonge, spectaculaire sport naar Tytsjerk afreist om kans te maken op de titel.

Disneyprinsessen

Zeven van de meest Iconische disneyprinsessen nodigen de festivalbezoekers uit om mee te doen met prinsessenactiviteiten als dansen op het prinsessenbal, luisteren naar een prachtig verhaal of meezingen met liedjes.

Familiefestival met oog voor de wereld

Imaginarium Festival is een echt familiefestival. Zo wordt er een tent ingericht voor het verzorgen van de allerkleinsten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Op het festivalterrein is een uitgebreide markt en een keur aan activiteiten. Met headliners zoals Prima Nocta en Harmony Glen op het hoofdpodium is er ook voor volwassenen genoeg te doen. Ook de inwendige mens komt aan bod in het uitgebreide foodcourt. De dranken worden geschonken in keramische statiegeldmokken. Zo wordt ook een steentje bijgedragen aan minder plastic in de natuur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.imaginarium-festival.nl en natuurlijk aan de poort.