Brandweer in Earnewâld

EARNEWALD - De brandweer komt op 4 augustus met een tankautospuit en een brandveiliglevencontainer in Earnewâld. De tankautospuit komt van 14.00 tot 16.00 uur op het grote parkeerterrein waar deze van binnen en buiten te bewonderen is, ook zullen de brandweerlieden bezoekers over hun beroep laten voorlichten. In de ringvaart is een spuitspel.

In de brandveiliglevencontainer is een brandveiligheidsspel gebaseerd op de vrienden van de Kameleon en de kamelenrace. Door middel van het geven van de juiste antwoorden vaart de Kameleon met de tankautospuit op de praam naar de overkant van het meer om de boerderijbrand te blussen. Ook hier staan de brandweermannen weer klaar met tekst en uitleg. Op deze dag is er ook een bijenmarkt van 14.30 tot 16.30 uur in het centrum van Earnewâld. Kijk voor het gehele zomerprogramma op www.earnewald.nl

Spooktocht

EASTERMAR - Voor de zesde keer organiseren De Marko's Burgum dit jaar een spooktocht in Eastermar. Op zaterdagavond 26 oktober zal deze tocht starten en finishen bij Herbergh de Parel in Eastermar. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu opgeven via drumbandmarkos@hotmail.com. De tocht kost € 6,50 per persoon en dit is inclusief een traktatie en een consumptie.

Parkenrondleiding

BEETSTERZWAAG - Op zondag 4 augustus 2019 organiseert de Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag) van 14.00 tot 15.30 uur een rondleiding door onder andere de Lycklamatuinen. Een gids voert u mee langs een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. Na afloop van de rondleiding kunt u nagenieten bij de Tropische Kas met een kopje koffie of thee.

Wandeltocht

BURGUM - Vrijdag 9 augustus is er van 'Gezond Natuur Wandelen' een wandeltocht van ongeveer een uur rondom Burgum. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Zomerschuur, Zomerweg 68 a in Burgum. Deelname gratis.

Kwelderwandeling

HALLUM - Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Op zondag 4 augustus organiseert It Fryske Gea van 12.00 tot 15.00 uur een wandeling door dit prachtige natuurgebied. Zorg wel dat je goed in vorm bent, want deze wandeling is voor gevorderden. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-4aug of 0511-53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (tot en met 12 jaar € 2,-).