Fietsers legden verschillende 
afstanden af tijdens de mtb-tocht van Sportdriewo.
Fietsers legden verschillende afstanden af tijdens de mtb-tocht van Sportdriewo. Foto: Ingezonden

Warme editie MTB-tocht Driezum/ Wâlterswâld

DRIEZUM/WALTERSWALD - Hitterecords of niet, afgelopen zaterdag werd er tijdens de Paardendagen weer volop gefietst door mtb'ers in Driezum/Wâlterswâld.

Ondanks het warme weer en een andere fietstocht in de omgeving, ging er een mooi aantal mtb'ers van start. De organisatie had een extra cateringpost op de route ingericht zodat de deelnemers op twee plekken hun bidons en energievoorraad konden aanvullen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De deelnemers werd een route van dertig of vijftig kilometer voorgeschoteld die ze over de hindernissen van de Paardendagen voerde, aangevuld met mooie lokale bossages, weilanden en doorsteekjes.

Een gevarieerde en unieke route, zelfs voor de mtb'er uit de regio.

De organisatie is daarom ook zeer tevreden en kijkt al uit naar de herfst editie op 9 november. Het eerstvolgende evenement van Sportdriewo is het wandelweekend van 30 en 31 augustus.

Foto's van de MTB tocht en info over de overige evenementen zijn te vinden op www.sportdriewo.nl

Sportdriewo organiseert voornamelijk wandelevenementen en mountainbiketochten in de omgeving van Driezum/Wâlterswâld. In het voorjaar wordt de Avond4daagse georganisereerd, in juli de mtb-zomereditie tijdens de Paardendagen, in het najaar de Kennedymars Fryslân met allerlei afstanden van 80 tot 8 kilometer en in november de mtb herfst-editie.