Barrelrace, stoelendans en Paardenkrachtenshow

DRIEZUM/WALTERSWALD - Naast de paardenmarathon kon het publiek tijdens de paardendagen van Driezum en Wâlterswâld op vrijdag genieten van een spectaculaire strijd bij de Barrelrace en van de Stoelendans te paard.

In de categorie Pony's was het Hilde Broersma die als snelste rond de olievaten kon racen. In de categorie Paarden ging Reggie Glover met de eerste prijs naar huis. De stoelendans werd eveneens door hem gewonnen. Op zaterdag werd tijdens de Paardendagen de Boerendag georganiseerd. Een dag die bol stond van activiteiten voor mens en dier. De dag startte met de traditionele veekeuring. Daarnaast was er volop vertier voor jong en oud. Er was een sfeervolle boerenmarkt, oude ambachten, muziek, dans, shows, demonstraties, kunst en attracties.

De dertigste editie van de Paardendagen kon niet onopgemerkt voorbij gaan. De Paardenkrachtenshow startte met een defilé van kampioenen van de afgelopen jaren. Daarna werd het showprogramma vervolgd met een demonstratie van Lyts mar Krigel en Dantes Stuntteam, met spectaculaire acts. De Paardenkrachtenshow werd afgesloten door de Friese Cowboys, een groep vrijwilligers en (oud)deelnemers die nog één keer de meest spectaculaire onderdelen toonden van dertig jaar Paardendagen.