Keepster Anna Reitsma van Libertas (blauw tenue) voorkomt doelpunt met als achtervang Thirza Leistra.
Keepster Anna Reitsma van Libertas (blauw tenue) voorkomt doelpunt met als achtervang Thirza Leistra. Foto: Ingezonden

Zaalteam Libertas derde op NK beachsoccer

DRONTEN - In het zicht van de Scheveningse haven strandde Libertas, de zaalvoetbalvereniging uit Driezum, in de strijd om het Nederlands kampioenschap beachsoccer.

In de halve finale wist Lenova Beachsoccer uit Zwolle een 4-1 achterstand in de slotminuten om te buigen in een 5-4 overwinning. Dertig seconden voor het eindsignaal was het Inge Konst uit Balk, die de Zwollenaren naar de finale schoot. Een Friezin die het enige Friese team de das om deed; de teleurstelling was groot.

Revanche Libertas in de troostfinale met 7-4 winst

Met name omdat de penalty die leidde tot de 4-4, ook volgens de derde arbiter, ten onrechte was gegeven. Lenova zou de finale met 6-5 winnen van beachsoccer Alkmaar en plaatste zich hierdoor van de Champions League. In de troostfinale revancheerde Libertas zich. Onder aanvoering van een getergde Tessa Jager werd aftredend kampioen BS Zeeland met 7-4 klop gegeven.

Libertas kan zich nu weer gaan richten op het zaalvoetbal. Met maar liefst twee teams zal deze jonge vereniging deelnemen aan de hoofdklasse. Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom en dat geldt ook zeker voor herenteams. Wilt u meer weten van deze zaalvoetbalvereniging, neem dan contact op met Jouke Dantuma, telefoon 06-23949836 of e-mail info@joukedantuma.nl.