Jubileum bowlsvereniging

OPENDE - Bowlsvereniging Smallingerland in Drachten bestaat op 10 augustus 2019 vijfentwintig jaar. De vereniging viert dit heugelijke feit op 11 september vanaf 13.30 uur in Partycentrum Strandheem, Parkweg 5 in Opende.

Excursie naar
boerenakkers

REGIO - Agrarisch Collectief Waadrâne nodigt in samenwerking met een viertal boeren uit Marrum, Nes, Holwerd en Engwierum buurt- en dorpsbewoners uit om eens een kijkje te komen nemen in de vogelakkers van de desbetreffende boeren.

In de maand augustus worden er vier avondexcursies gehouden waarbij de boer en een bestuurslid van het Agrarisch Collectief Waadrâne van alles vertellen over de functie van deze akkers. De excursies vinden plaats op maandag 5 augustus bij Mts. Osinga in Marrum (Westernijkerk 31), dinsdag 13 augustus bij Mts. Anema in Nes (Nijewei 14), woensdag 21 augustus V.o.f. Binn'ndieks in Holwerd (Grândyk 5) en donderdag 29 augustus bij Mts. Kroodsma in Engwierum (akker ter hoogte van Fjellingsreed 10).

De excursies zijn voor iedereen (dus ook als je niet in één van de bovengenoemde dorpen woont) gratis toegankelijk, kinderen zijn ook van harte welkom. Alle excursies beginnen om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.waadrane.frl.