IVN-excursie Sumar

SUMAR - IVN de Wâlden organiseert een fietsexcursie op zaterdag 3 augustus, aanvang 14.00 uur. De start is bijt recreatiecentrum 'Klein Zwitserland' bij het Burgumer Mar, adres: Salcamastraat 30, Sumar. Fietsen zijn hier eventueel te huur.

De deelnemers fietsen allereerst naar het dorp Sumar. Onderweg worden ze gewezen op sporen van het verleden, kenmerkend voor de Noardlike Fryske Wâlden. Denk aan het verhaal van Bintje, de korenmolen en de kerk van Sumar. Voorbij het dorp passeert men het laatste stukje echte heide, maar ook elzensingels en een kleinschalig landschap. Tijdens de excursie is er aandacht voor volksverhalen uit de regio, onder meer zoals deze door Dam Jaarsma uit Eastermar zijn vastgelegd. Opgave verplicht: Anny van der Velde: 06-39325148.

Markt Harkema

HARKEMA - Op zaterdag 31 augustus organiseert Buurtvereniging Trye Yn Ien de Rommelmarkt van Harkema. Deze lange rommelmarkt trekt al jaren vele bezoekers met eten/drinken, een springkussen en nog veel meer. Adres: Kammingastrjitte en de Stûken van 07.00 tot en met 14.00 uur. Verkopers en kopers zijn van harte welkom. Standgeld voor niet-leden €5,00. Opgave bij A. Feddema 06-48612083 of rommelmarkt.harkema@gmail.com