Dijk van een verhaal: De Vuurtorenvrouw

HEGEBEINTUM - Baukje Fennema, verhalenvertelster en actrice, speelt in de maanden augustus en september 'De Vuurtorenvrouw'. Deze solo-voorstelling is geïnspireerd op de vuurtoren van Ameland en vertelt het verhaal van de vuurtorenvrouw en haar man, de vuurtorenwachter.

Baukje is bekend van het verhalenproject 'Dijk van een verhaal', dat haar in 2018 langs de Friese Waddenkust voerde. Dit jaar is zij opnieuw te zien op een mooie locatie dichtbij de zeedijk, met een troostrijk sprookje voor volwassenen, onder regie van Anne Graswinckel.

De vuurtorenvrouw woont samen met haar man in de toren. Hij is vuurtorenwachter en steekt bij de eerste schemering de vuren aan, hoog in het lichthuis. Hij is zich zeer bewust van zijn taak. Zeelieden gebruiken het licht om veilig te navigeren, bij nacht en ontij. Het baken voor een veilige haven.

De vuurman brengt licht naar de mensen en zijn vrouw brengt de mensen naar het licht. Zij, de vuurtorenvrouw, heeft namelijk een heel andere taak. Ze haalt de mensen op die gestorven zijn. 'De Vuurtorenvrouw' is een (ver)licht sprookje over troost, met vertellingen, zang, muziek en beweging. Gezien het thema van de voorstelling, is er (voor wie wil) na afloop gelegenheid om na te praten.

Baukje is onder andere te zien op zondag 25 augustus in de kerk Hegebeintum (15.30 uur Reserveren: Ynformaasjesintrum 0518 411783/ rekreaasje@planet.nl) en op zondag 8 september, aanvang 15.00 uur in de Doopsgezinde kerk in Holwerd.