Het Grootkoor Friesland onder leiding van Etty van der Mei en Nan van Groeningen.
Het Grootkoor Friesland onder leiding van Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Foto: Ingezonden

Wie wil meedoen met grootkoren in Noordoost Friesland?

DRACHTEN/WALTERSWALD- Samen zingen doet iets met je, ontspant en geeft energie. Voor de diverse Nederlandse grootkoren staan er alweer projecten op de planning.

In de maand september starten de koorrepetities van Grootkoor Friesland. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 14 december in Schouwburg De Lawei. Solistische medewerking zal verleend worden door zangeres Maria Fisielier. Verder is Brassband de Wâldsang dit jaar weer van de partij.

Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd onder leiding van dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Het koor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder.

De koorrepetities zullen plaatsvinden op zaterdagochtend 21 september, 12 oktober, 9 en 23 november en 7 december en worden gehouden in de Zuiderkerk, Drift 46 in Drachten, van 09.30 uur tot 12.30 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-cd, zodat ook thuis gestudeerd kan worden.

Iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

Samen zingen verbindt

Een ander grootkoor is het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor onder leiding van Wilbert Magré. Dit gaat in 2020 van start met de vijfde editie! Het koor vervolgt de 'reis' op de vertrouwde wijze: met repetities op acht locaties (waaronder Wâlterswâld) en concerten door heel Nederland. Het thema dit jaar is: 'Liederen voor onderweg'! Voor het thema is gekozen omdat de liederen van Johannes de Heer vertroosten en bemoedigen. Ze passen bij de kalme of juist woelige momenten van de levensreis. De warme onderlinge band en het betrokken meeleven met elkaar maakt het koorproject dan ook uniek. Het is één van de redenen dat de organisatie ieder jaar een ledenstop bij 700 koorleden moet toepassen.

Er zijn drie repetities gepland in de Gereformeerde Kerk van Wâlterswâld op maandagavond 27 januari, 24 februari en 23 maart 2020. Er staan drie prachtige concerten op de agenda in de Bovenkerk in Kampen, het Dolfinarium in Harderwijk en de Sint Jan te Gouda.

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op: www.johannesdeheerkoor.nl. Inmiddels zijn de eerste 400 aanmeldingen al weer binnen, dus wacht niet te lang!

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor onder leiding van 
Wilbert Magré.