Afbeelding van een talles, een Joods 
gebedskleed voor het ochtendgebed.
Afbeelding van een talles, een Joods gebedskleed voor het ochtendgebed. Foto: Ingezonden

Basiscursus jodendom in It Koartling

BUITENPOST - Sociaal-cultureel centrum It Koartling aan de Schoolstraat 31 in Buitenpost geeft een basiscursus over het jodendom.

De vraag, of er in Nederland sprake is van een joods-christelijke samenleving, is iets wat velen bezighoudt. Een feit is dat het christendom veel heeft overgenomen van de joodse omgeving waarin het tweeduizend jaar geleden ontstond. Tegelijk hebben de christenen in Europa joden eeuwenlang slechts als tweederangs burgers geduld. Vaak werden joden maatschappelijk volledig buitengesloten en niet zelden werden zij heftig vervolgd. Ook nu – in Nederland – vormen joden in toenemende mate het mikpunt van belediging en geweld. Na het volgen van deze basiscursus heeft het jodendom veel minder geheimen. De basiscursus is voor iedereen die belangstelling heeft voor religie, cultuur en geschiedenis, specifiek in relatie tot jodendom en het joodse leven. Docent is Hans Abbink.

De basiscursus het jodendom start op 23 september 2019. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten: 23 september, 28 oktober, 25 november, 27 januari, 24 februari en 23 maart. De cursus vindt op maandagavond plaats, van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten zijn € 75,00, inclusief koffie of thee. Opgave: Via e-mail: cursuswerk@itkoartling.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september 2019. De basiscursus het jodendom vindt uitsluitend doorgang bij voldoende belangstelling.