Sietse (Hendrik) de Boer geridderd tot
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

GARYP - Zaterdag 20 juli is Sietse de Boer (72) uit Garyp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer De Boer ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Jeroen Gebben tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel in Garyp.

Sietse de Boer spant zich al meer dan 25 jaar vrijwillig in voor de samenleving op verschillende terreinen. Het Friese Paard is een grote passie van hem. De Boer was van 1983-2006 werkzaam bij het Koninklijk Fries Paarden Stamboek en is meer dan twaalf jaar bestuurslid bij de Hynstedagen Tytsjerksteradiel en sinds 2012 voorzitter. Dit jaar draagt hij de voorzittershamer over.
Daarnaast is hij als ambassadeur voor het Koninklijk Fries Paarden Stamboek actief betrokken bij het Friese paard in binnen- en buitenland.
Ook is Sietse de Boer ruim 12 jaar actief voor 'De Vrienden van God's Golden Acre Nederland'. Vanuit die organisatie is een weeshuis in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, opgericht. Met andere vrijwilligers zet De Boer zich in om het weeshuis financiële en materiële bijdragen te leveren.

In de jaren negentig is Sietse de Boer lid geweest van het algemeen bestuur van het CDA van Tytsjerksteradiel. Vanaf 2007 was hij enkele jaren voorzitter van dit lokale CDA-bestuur.
Daarnaast is de De Boer actief in zijn woonplaats Garyp voor de PKN-gemeente in Garyp en als vrijwilliger in het dorpshuis 'Mienskipsintrum It Gea Hûs' in Garyp.