Orgelconcerten Ferwerda en Mans

DRACHTEN - Op zondagmiddag 28 juli om 16.00 uur geeft Rein Albert Ferwerda een concert in de Doopsgezinde Vermaning in Drachten, een concert met orgel- en klavierwerken van Johann Sebastian Bach wiens sterfdag het is op deze datum.

Op het historische Van Dam orgel (1857) speelt Ferwerda naast originele werken ook enkele door Bach zelf omgezette werken voor orgel en op het piano-klavier hoort men oorspronkelijke Bachwerken en orgeltranscripties.

Rein Albert Ferwerda besluit het concert, dat plaatsvindt onder de titel Bach in Drachten, Dubbel en Dwars, met een door hem zelf geschreven koraalfuga in Bachstijl over O, God die droeg ons voorgeslacht. Een uniek concert in de Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26-28 in Drachten en een aanrader voor liefhebbers. Toegang € 8,00 per persoon).

Martin Mans

BUITENPOST - Woensdag 24 juli (vandaag) geeft de vermaarde organist Martin Mans een orgelconcert op het fraaie orgel in de Mariakerk in Buitenpost. Het concert begint om 20.00 uur.

Martin Mans houdt deze zomer een concerttour onder de naam Tour de Mans en zal een gevarieerd programma spelen van literatuur en improvisaties op verzoek.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à € 10, voor kinderen tot en met 11 jaar € 5 . Verdere informatie op de website
www.zingenenzo.com.