Jong AZ verslaat Cambuur in Rottevalle

ROTTEVALLE - Jong AZ was voor een trainingskamp in Friesland (Sint Nicolaasga) neergestreken en dat bood Voetbalvereniging Rottevalle de gelegenheid een oefenwedstrijd tegen Jong SC Cambuur te organiseren. Vorige week woensdagavond troffen de beide belofteteams elkaar op sportpark 'It Hagehiem'.

Zo'n 250 bezoekers waren getuige van een aantrekkelijke voetbalwedstrijd, waarin de jonge spelers wilden laten zien dat ze talent hebben en aan hun voetbalcarrière willen werken. De eindstand was 4-2 in het voordeel van AZ na een 2-1 ruststand, met twee goals van Cambuur. Voor trainer Jan Bruin van Jong SC Cambuur was het geen verrassing dat de tweede helft voor Jong AZ was. De voorbereiding op het seizoen is nog maar net gestart en jong AZ speelt een divisie hoger. Wel kon hij met een tevreden gevoel terugkijken naar het spel van zijn elftal in de eerste helft. Voor beide teams geldt dat er nog werk aan de winkel is voordat de competitie losbrandt. Het was een aantrekkelijke en leerzame wedstrijd. Bovendien een sportieve strijd, waarin scheidsrechter Brinkman en zijn assistenten Miedema en Van der Bij geen moeite hadden het in goede banen te leiden.