Fokdag Fryske Greidhynder

DRACHTEN - Op 26 en 27 juli houdt de fokvereniging It Fryske Greidhynder weer haar jaarlijkse Fokdag op de terreinen rondom het Fries Congres Centrum, aan de Oprijlaan in Drachten.

Met een zeer afwisselend programma kunt u twee dagen volop genieten van het Friese paard. Vrijdagmiddag om 13.45 uur start de voorkeuring aan de hand en vanaf 17.00 uur begint de mencompetitie. Zaterdagmorgen begint de keuring om 8.30 uur en vanaf 13.30 uur zijn er diverse shows, zowel onder het zadel als aangespannen. Verdere info www.itfryskegreidhynder.nl. Toegang is gratis.

De Heideruiters

VROUWENPAROCHIE - De Heide ruters uit Harkema deden afgelopen weekend mee aan het concours hippique Sint Annaparochie, verreden in Stal De Hameren in Vrouwenparochie. Ciska Bakker reed met Polaris en Sterloin in de prijzen. Met Polaris won ze een eerste en een tweede prijs in de klasse B. De jury beloonde de rondjes met 64 en 71 punten voor de stijl. Met Sterloin werd ze eerste in de klasse B, goed voor 66,5 stijlpunten. Jayda Kailola won met Temptation de eerste prijs in de klasse M. Joke Bakker werd met Hugten's Hurricane tweede in de klasse Z paarden. Jody Bakker was op een dressuurwedstrijd in Appelscha en werd met Doran G eerste en tweede in de L2 dressuur. De jury beloonde de proeven met 190,5 en 194 punten.