Viltschilderijen, te zien in de Doopsgezinde kerk in Buitenpost.
Viltschilderijen, te zien in de Doopsgezinde kerk in Buitenpost. Foto: Ingezonden

Tentoonstelling Doopsgezinde kerk

BUITENPOST - Ook tijdens de feestweek van 2019 ken men in de Doopsgezinde kerk aan de Julianalaan 12 A in Buitenpost terecht voor alweer een bijzondere tentoonstelling.

Inmiddels al meer dan vijftien jaar lukt het toch elk jaar weer iets moois te vinden wat een verbinding heeft met of het geloof, of met het dorp Buitenpost. Dit jaar zijn het viltschilderijen, gemaakt door Jeltje Venema-Mulder en Bea Boscolo-Venema uit Hurdegaryp. Moeder en dochter maken viltschilderijen met zowel het thema liturgisch het jaar rond (denk aan engelen met kerst, de kruisiging met Pasen) als vrij werk. Ze hebben na lessen hun eigen stijl en werkwijze gevonden en gunnen ons een blik daarop. In plaats van het 'prikken' op linnen werken zij op vilt.

Met deze manier van werken zijn zij begonnen toen ze de zusterkring wilden laten werken met deze techniek. Het werkt iets eenvoudiger. En zij geven, op maandag 5 augustus om 15.00 uur, een inloop workshop. U kunt dan ook zelf aan de slag. Opgave daarvoor is niet nodig. De tentoonstelling is geopend op zaterdag 3 augustus van 14.00 tot 17.00 uur (Tsjerkepaed), op zondag 4 augustus 10.00 tot 12.00 uur (officiƫle opening met kerkdienst), maandag 5 augustus 14.00 tot 17.00 uur, dinsdag 6 augustus 14.00 tot 17.00 uur en woensdag 7 augustus, 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.