Met de boot, auto of fiets naar Drachten? Ook op zondag is het gezellig in het winkelcentrum.
Met de boot, auto of fiets naar Drachten? Ook op zondag is het gezellig in het winkelcentrum. Foto: Ingezonden

Kom met de boot naar Drachtster centrum

DRACHTEN - Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Drachten. Ook op 28 juli en 25 augustus tussen 12.00 en 17.00 openen alle winkels in het centrum hun deuren. Diverse terrasjes bieden gelegenheid voor aangenaam verpozen.

Er is een grote variëteit aan winkels: woonwinkels, boetiekjes, drogisterijen en grotere ketenwinkels, maar ook speciaalzaken op het gebied van campingartikelen, koffers en tassen, voeding, mode en keukeninrichting. Er zijn ijssalons, koffietentjes, lunchcafés en supermarkten.

Ook de winkels op de Stationsweg en de Martin Luther King-boulevard zijn open op koopzondag, evenals de tuincentra en bouwmarkten. De koopzondagen vallen in de smaak, merkt ondernemersvereniging Ha&Ie. Om de koopzondagen extra aantrekkelijk te maken worden regelmatig festiviteiten georganiseerd en stunten winkeliers met zondagacties. "Kom alvast aankopen doen voor het nieuwe schooljaar ," tipt voorzitter Rudy Verwoert.

Toeristen hebben inmiddels ontdekt dat je prima met de boot naar Drachten kan. Er is een passantenhaven aan het Moleneind. Hier bevinden zich 26 gratis ligplaatsen op loopafstand van het winkelcentrum. Wie met de auto komt, kan voor €2,50 de hele dag parkeren in de parkeergarage op het Raadhuisplein.

Volg de Facebookpagina 'Open zondag Drachten' en blijf op de hoogte van de acties die de Ha&Ie-werkgroep organiseert.
(www.winkeliersverenigingdrachten.nl)