Een expostie van schilderijen, gemaakt door Gita van den Berg en Hans Smedema.
Een expostie van schilderijen, gemaakt door Gita van den Berg en Hans Smedema. Foto: Ingezonden

Expositie schilderijen in Metslawier

METSLAWIER - In Mienskipshûs Doarps tsjerke Metslawier worden deze zomer schilderijen tentoongesteld, gemaakt door Gita van den Berg en Hans Smedema.

Gita van den Berg (1944) laat zich in haar werk vooral inspireren door de natuur van Fryslân, Texel en de Wadden. Soms maken materialen uit de natuur deel uit van haar schilderijen. Ook Hans Smedema (1950) richt zich met zijn schilderijen vooral op het nabijgelegen waddengebied. Zijn inspiratie is de geweldige natuur daar. Daarnaast experimenteert hij met andere onderwerpen.

Samen hebben Gita en Hans schilderijen gemaakt met acryl en natuurlijke materialen. Daarbij vulde de één de grotere oppervlakken en de ander richtte zich op de details. Beide schilders waren verrast over de bijzondere composities die daardoor zijn ontstaan. "Door de invloed die verfstoffen en organische materialen op elkaar uitoefenen, blijft de natuur leven!", aldus de schilders.

Beide schilders waren verrast over de compositie die ontstond

U bent welkom in de fraai gerestaureerde kerk in de schilderachtige dorpskern van Metslawier om de expositie te komen bewonderen. De expositie is tot en met 8 september 2019 elk weekend van 13.30 tot 17.00 uur gratis te zien. Een gift wordt uiteraard van harte op prijs gesteld.