Hardlopen is voor mensen van iedere leeftijd Professionele begeleiding kan nare blessures voorkomen.
Hardlopen is voor mensen van iedere leeftijd Professionele begeleiding kan nare blessures voorkomen. Foto: Pixabay

'Skuon Oan en Rinne': hardloopclinic van de Loopgroep Kollum

KOLLUM - Wil je wat aan jouw conditie doen of wil je graag de eerste stap zetten in de mooie wereld van het hardlopen? Op 31 augustus begint in Kollum een hardloopclinic voor startende lopers: 'Skuon Oan en Rinne'.

Beginnen met hardlopen is echter niet simpelweg loopschoenen aantrekken en gaan. Een overbelasting of blessure ligt op de loer. Tijdens deze hardloopclinic train je daarom onder professionele begeleiding, waar aandacht is voor looptechniek, correcte houding en het voorkomen van blessures.

De clinic is voor iedereen die wil gaan hardlopen maar geen ervaring heeft, maar ook voor wie wil herstellen na een blessure of voor wie het hardlopen na lange tijd weer wil oppakken. Het is in ieder geval belangrijk dat je de gezelligheid van een groep zoekt en de natuur en buitenlucht verkiest boven de sportschool. Samen lopen is leuk.

Klaar voor 25 minuten hardlopen

Op zaterdag 31 augustus om 9.30 uur begint de clinic vanaf Campus Kollum in de Gerrit Bleekerstraat 3. Na acht zaterdagen ben je er klaar voor om 25 minuten non-stop te hardlopen. Het leukste is dat je het niet alleen doet. Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.

Een les duurt ongeveer een uur en een kwartier. De lessen worden heel rustig opgebouwd, waarbij je, naast het opdoen van voldoende conditie, ook een betere looptechniek wordt aangeleerd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan een betere coördinatie en het lenig maken en sterker worden van banden, gewrichten en spieren. De trainingen zijn zo afgestemd dat jij deze op je eigen niveau kan uitvoeren en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen. Daarnaast krijg je handige informatie over hardloopschoenen, -kleding -voeding en -drankjes. En de trainer helpt je op weg met jouw schema zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Tevens is het mogelijk om samen een extra doordeweekse training te doen.
Neem voor meer informatie of om je in te schrijven contact op, bel: 06-23505207 of stuur een mail naar:
loopgroepkollum@hotmail.com.