Jelle Schotanus is één van de exposanten in Marktzicht, dat een eendaagse expositie houdt.
Jelle Schotanus is één van de exposanten in Marktzicht, dat een eendaagse expositie houdt. Foto: Ingezonden

Lucht en Landschap in Café Marktzicht

DRACHTEN - Op zondag 28 juli vindt de eendaagse expositie Lucht en Landschap plaats in Café Marktzicht in Drachten, dat speciaal voor die dag weer omgedoopt wordt tot Galerie Marktzicht. Drie kunstenaars uit Drachten en omstreken tonen hun verbeelding van de natuur.

De getoonde werken van de kunstenaars Jelle Schotanus (acrylverf), Gusta Vet (beschilderde objecten) en Erik de Boer (diverse verfsoorten) zijn qua beeld zeer uiteenlopend.

Ook hun bevindingen van het onderwerp zijn alle drie heel anders, maar samen laten ze duidelijk hun liefde zien voor de natuur.

Erik de Boer: "Drie verschillende kunstenaars, met elk weer een hele andere blik op één onderwerp; de natuur, laat het publiek na deze expositie de buitenwereld misschien wel weer heel anders ervaren. Zo niet, dan is het gewoon prachtig om naar te kijken, net als de natuur zelf."

Jelle Schotanus (1956) heeft vele jaren in natuurpark De Alde Feanen gewoond, wat een duidelijke lijn in zijn werk heeft achtergelaten.

Gusta Vet (1953) woont al 40 jaar in Friesland. Ze is begonnen met tekenen op de lagere school, waar later het maken van kleding en het schilderen bij kwam. Schilderen is nu wel haar hoofdmoot. Naast haar schilderijen beschildert ze ook objecten, meubels en glas.

Erik de Boer (1991) is een zeer veelzijdig kunstenaar, echter toont hij nu alleen zijn recente landschapsschilderijen. Deze werken zijn gemaakt van verfrestanten. Hiermee probeert hij het contrast tussen milieuvervuiling en de natuur weer te geven.