V.l.n.r. de rondmissen Romy Smit en Liza 
Pander.
V.l.n.r. de rondmissen Romy Smit en Liza Pander. Foto: @wielrennensurhuisterveen.nl

Rondemissen Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Romy Smit en Liza Pander zijn donderdag 30 juli rondemiss Van der Lijn Wereldmode bij de Profronde van Surhuisterveen. Beide sportieve dames vergezellen de renners bij de huldigingen op het podium.

Van het tweetal is Romy Smit de ervaringsdeskundige op het podium. Donderdag 11 april fungeerde Romy als rondemiss bij de tweede etappe van de Healty Ageing Tour. De internationale etappekoers voor dames startte en finishte die dag in Surhuisterveen. De 17-jarige inwoonster van Kornhorn had haar verkiezing tot rondemiss te danken aan de titel 'Miss Van der Lijn Wereldmode' bij de jaarlijkse misswedstrijd Beauty Queen Netherlands, vorige herfst. In het dagelijks leven volgt Romy de opleiding schoonheidsspecialiste aan het Alfa College in Groningen. In haar vrije tijd is paardrijden haar passie.

Liza Pander is nieuw. "Het lijkt me hartstikke leuk", vertelt de 18-jarige Liza enthousiast. "Ervaring heb ik niet, maar toen Tessa Pander van Beauty Queen Netherlands mij vroeg, heb ik gelijk ja gezegd". "De Profronde ken ik. Ik kom er bijna jaarlijks, maar van wielrennen heb ik weinig verstand. Zo nu en dan volg ik de Tour de France." De passie van Liza ligt meer bij het voetballen. "Ik voetbal van jongs af aan. Eerst bij de jongens, later bij de meisjes en nu speel ik in het eerste damesteam van Harkema Opeinde. Voetbal is mooi, maar het sociale randgebeuren is ook heel belangrijk."