De kinderen mogen in De Naturij de reptielen aanraken en met hen op de foto.
De kinderen mogen in De Naturij de reptielen aanraken en met hen op de foto. Foto: Wiepkje Veenstra

Reptielen, vaarshows en waterobjecten De Naturij

DRACHTEN - Kinderboerderij De Naturij aan de Oude Slingeweg 4 in Drachten heeft in de bouwvakvakantie drie activiteiten in de planning staan.

Reptielendag

Maandag 29 juli is er een reptielendag van 11.00 tot 16.00 uur. Repticura uit Leeuwarden staat deze maandag in het NME op De Naturij, dat is achterin het restaurant, achter gesloten deuren. Ze nemen heel veel handtamme reptielen mee als baardagamen, wurgslangen, vogelspinnen, schildpadden, duizendpoten, reuzenslakken en leguanen, die je veilig mag aanraken en zelfs mee op de foto mag. In de speelhal worden kindjes gratis geschminkt als reptiel.

Voor wie de reptielen maar eng vindt, zijn er gelukkig ook nog de eigen boerderijdieren om te aaien en te bewonderen. Normale entree van toepassing. Gratis met geldige jaarpas.

Vaarshows

Vaarshows van MMF (Multi Modelbouwgroep Fryslân) zijn er zondag 4 augustus van 10.00 tot 16.30 uur met diverse vaardemonstraties in de grote vijver naast de konijnenburcht zoals baggeren, slepen, schip in brand-demo, miniatuur helicopterlanding, miniatuurtreintjes en miniatuur landbouwwerktuigen. Alles onder voorbehoud van aanwezigheid en werking van materiaal. Laat u verrassen tussen 10.00 en 16.30 uur. Normale entree van toepassing, gratis met geldige jaarpas.

Waterspektakel

Maandag 5 augustus 2019 zijn er tijdens een groot waterspektakel tussen 11.00 en 16.00 uur diverse opblaasobjecten op de Naturij. Normale entree van toepassing, geen extra kosten voor deelname aan het waterspektakel. Tips: trek zwemkleding alvast aan, neem een handdoek mee en droge kleding. Meer info op www.naturij.nl