De winnaars van het straatkaatsen in 
Oosternijkerk.
De winnaars van het straatkaatsen in Oosternijkerk. Foto: Ingezonden

Straatkaatsen KF De Trije Doarpen

OOSTERNIJKERK - Vrijdagavond kon er weer op de straten voor Eetcafé De Donge gekaatst worden. Eetcafé De Donge was tevens sponsor van deze partij van KF De Trije Doarpen.

Er hadden zich in totaal acht parturen opgegeven voor deze partij. Er kon daardoor mooi in een winnaarsronde en verliezersronde gekaatst worden. Er werd weer als vanouds fanatiek gestreden om de kransen.

In de verliezersronde ging de finale tussen de parturen Livius Kooistra, Nynke Dijkstra en Lusmar Anastacia tegen het partuur Marcel Wijtsma, Gerben Durk de Vries en Doede Jongeling. Het partuur Livius Kooistra c.s. won deze partij met 5-3 6-6. De finale van de winnaarsronde ging tussen de parturen Jacob Douma, Jan de Vries en Pieter Sikkema tegen het partuur Bas Dijkstra, Anke Mollema en Jacob Durk Bergema. Deze parturen waren erg aan elkaar gewaagd en het werd een finale die het bekijken meer dan waard was. Uiteindelijk was het het partuur Jacob Douma c.s. dat deze partij won met de stand 5-4 6-4.

Uitslagen winnaarsronde: 1. Jacob Douma, Jan de Vries en Pieter Sikkema. 2. Bas Dijkstra, Anke Mollema en Jacob Durk Bergema.

Verliezersronde. 1. Livius Kooistra, Nynke Dijkstra en Lusmar Anastacia. 2. Marcel Wijtsma, Gerben Durk de Vries en Doede Jongeling.