Bijen en hommels

EARNEWALD - It Fryske Gea organiseert op woensdag 24 juli van 16.30 tot 17.30 uur een lezing over de wondere wereld van solitaire bijen en hommels. Op een mooie zonnige dag is het leuk om deze diertjes te observeren. Ook geeft Jan Bos aan hoe we de tuin of het balkon kunnen inrichten om deze insecten te helpen. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/lezing-24juli of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (tot en met 12 jaar € 2,-) Imker Jan Bos neemt bezoekers mee in de wondere wereld van solitaire bijen en hommels.

Leren over otter

EARNEWALD – It Fryske Gea organiseert op vrijdag 19 juli van 14.00 tot 16.00 uur een superleuke jeugdactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder leiding van een enthousiaste natuurgids leren ze alles over de otter. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/kidsstruintocht-19juli of 0511- 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

'Uitverkoop - Sale'

DE WILGEN - De expositie 'Uitverkoop-Sale is te zien van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 15 september 2019 bij atelier Amapola aan de Hoptunen 13 in De Wilgen.

De openingstijden van de galerie zijn: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn beelden en schilderijen van Margôt Ritman te zien. Omdat het goed is wat meer ruimte te creëren in het atelier, wordt een geselecteerde hoeveelheid werken (schilderijen en beelden) nu aangeboden voor de helft van de prijs.

Garageverkoop

AUGUSTINUSGA - Op zaterdag 7 september is iedereen die houdt van sneupen, leuke tweedehands spullen op allerlei gebied en brocante en curiosa van harte welkom in Augustinusga.

Vanaf 10.00 uur gaan op diverse plekken in het dorp de garagedeuren open voor de liefhebbers. De opgaven van deelnemers stromen momenteel al volop binnen. De garageverkoop wordt georganiseerd door Dorpsbelang Augustinusga. De opbrengst gaat naar de aanschaf van een extra AED voor het dorp. Check op Facebook via garageverkoop Augustinusga. Daar vindt u meer informatie over deelnemers en opgeven.

Streekmarkt

LEENS - De Streekmarkt is op zaterdag 20 juli, van 10.00 tot 16.00 uur, op het voorterrein bij de borg Verhildersum in Leens. Met ambachtelijke producten en lokale lekkernijen.