Juf Hinke Zantinge werd flink in het zonnetje gezet door haar leerlingen.
Juf Hinke Zantinge werd flink in het zonnetje gezet door haar leerlingen. Foto: Ingezonden

Juf Hinke Zantinge neemt afscheid

DRACHTEN - Na een onderwijs carrière van 46 jaar neemt juf Hinke Zantinge deze week afscheid van het basisonderwijs. Voor haar gevoel neemt ze meer afscheid van de kinderen want het begeleiden van kinderen stond en staat voor haar nog steeds centraal in het onderwijs.

Bij het begin van haar onderwijsloopbaan in 1973 op PCBO Zuid in Oosterwolde waren lagere school en kleuterschool nog aparte onderwijsinstituten. De verandering naar de basisschool in 1985 was een boeiend proces. Ook de opkomst van de computers, van Commodore 64 naar PC naar laptop naar iPad, was en is nodig om op de toekomst voorbereid te zijn. Krijtborden zijn al lang vervangen door een whiteboard.

Na Oosterwolde is juf Hinke in Drachten gaan werken. Eerst op de prinses Beatrixschool die later de koningin Beatrixschool werd. Na een fusieronde in Drachten werd PCBO de Spreng de plaats waar zij aan de slag ging. Een fijne verandering was dat de school van een oud naar een nieuw gebouw ging aan de Klaverweide. Vorige week was het afscheid met de kinderen op de Spreng. Door alle kinderen is juf Hinke flink in het zonnetje gezet. Deze week was het afscheid van collega's en oud-collega's.

"Als school weten we dat juf Hinke tijdens haar loopbaan vele petten heeft gedragen. De tijd in de GMR en de MR was leerzaam en prachtig, ook het realiseren van de Plusklas van PCBO Smallingerland vond ze geweldig om te doen. Altijd heeft ze zich volledig ingezet bij al die petten die ze droeg. Deze week zeggen we dan ook met diep respect 'petje af' en dank u wel voor alles wat u voor het onderwijs heeft betekend."