It Fryske Gea organiseert in de zomermaanden speciale jeugdmiddagen.
It Fryske Gea organiseert in de zomermaanden speciale jeugdmiddagen. Foto: Fonger de Vlas

Jeugdmiddagen bij It Fryske Gea

EARNEWÂLD – Mama's en papa's van jonge avonturiers opgelet! In Nationaal Park de Alde Feanen gebeurt het deze zomer. In de maanden juli en augustus organiseert It Fryske Gea speciale jeugdmiddagen (voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar).

Wat inhoudt heel veel plezier, lekker ravotten, spelenderwijs leren en met vrienden lol trappen in de Friese natuur. Uiteraard onder begeleiding van enthousiaste en professionele jeugdgidsen.

Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur). Van 24 juli tot en met 23 augustus kunnen kinderen in de Alde Feanen deelnemen aan maar liefst acht jeugdmiddagen, onderverdeeld in: bijenmiddag met imker, waterdiertjes en survivalbaan, spel- en outdoormiddag, otterparcours en survivalbaan. Leerzame middagen, waarbij natuurbeleving- en plezier voorop staan. En dat omgeven door de prachtige natuur van Nationaal Park de Alde Feanen, waar de variatie in landschappen en vogelsoorten groot is.

Wat de kinderen gaan doen?

Leren over de koningin van de bijen, razendsnel op de buik vooruit glijden, met gespannen boog een pijl schieten, slingeren over het water naar het survivaleiland en eigen broodjes bakken boven een kampvuur.

Kijk voor een omschrijving per jeugdmiddag, aanmelden, data, tijden en kosten op www.itfryskegea.nl/jeugdmiddagen.