Met de app Missie0512 kunnen virtueel allerlei sportactiviteiten worden 
bezocht.
Met de app Missie0512 kunnen virtueel allerlei sportactiviteiten worden bezocht. Foto: Ingezonden

Sportbedrijf Drachten lanceert app: Missie0512

DRACHTEN - Sportbedrijf Drachten lanceert een nieuwe app met de naam Missie0512.

Er is veel te doen op gebied van sport en bewegen in Smallingerland: Ruim honderd sportverenigingen, tientallen openbare sportveldjes, het zwemcentrum, sporthallen en meer dan vijftien gymzalen.

Daarnaast organiseren de Coaches Sport & Bewegen van Sportbedrijf Drachten wekelijks tientallen activiteiten en jaarlijks meer dan twintig grotere evenementen. Middels de app Missie0512 koppelen zij de 'offline' sportwereld aan de 'online' wereld. Door het bezoeken van de activiteiten kun je missies behalen, medailles scoren en coole outfits voor je eigen spion winnen. Sporten wordt dus dubbel beloond.

Behalve het kraken van de code kun je ook missies voltooien door de juiste GPS locatie te bezoeken. Middels de knop 'Check afstand' kun je checken hoeveel meter je nog verwijderd van het geheime punt bent.

Samen met ontwikkelaar 8D Games uit Leeuwarden is het Sportbedrijf de uitdaging aangegaan een app te maken die kinderen blijft aanspreken. Bij de ontwikkeling van de app is zowel bij design als gameplay de doelgroep zelf betrokken om optimaal aan te sluiten.

De app is voor iedereen gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play (Android) onder de naam Missie0512. De app werkt ook offline en omdat deelnemers codes krijgen die later ook in te vullen zijn, is het meenemen van de smartphone niet nodig; de code kun je ook later invullen!

Meer informatie; zie de website www.sportbedrijf-drachten.nl/missie0512, en verder de website www.missie0512.nl.