Mellanie Elzinga (midden) is toegevoegd aan de selectie van Drachtster Boys.
Mellanie Elzinga (midden) is toegevoegd aan de selectie van Drachtster Boys. Foto: @Tibbesma Fotografie)

Vijf nieuwe speelsters Drachtster Boys

DRACHTEN - De zaalvoetbaldames van Drachtster Boys/HR Piping hebben vijf nieuwe selectiespeelsters toegevoegd.

Amber Werkman en Marije Procee komen over van Avanti, Simone Hofer van vv De Walden en Benthe Huijsman van Hovocubo. Verder is het talent uit de eigen jeugd, Mellanie Elzinga, toegevoegd aan de selectie van trainer/coach Symen Abe Hoekstra.

Anita Vellema stopt wegens studie en stage, Esra van der Heide zet haar carrière voort bij DFT2 en Aruni Westerhout stopt omdat ze in verwachting is. Kortom de selectie waaruit wekelijks de wedstrijdselectie wordt samengesteld telt drie keepsters en veertien speelsters. De competitie start op vrijdagavond 13 september. De Eredivisie Vrouwen bestaat het komende seizoen uit tien teams. Avanti en Futsal Apeldoorn hebben aangegeven dat zij geen representatief team op de been kunnen brengen. Derhalve geen Friese derby het komende seizoen.

Nieuw in de competitie is ZVG Cagemax uit Gorinchem. Zij nemen de plaats in van Hovocubo dat halverwege het afgelopen seizoen is gestopt. De trainingen van Drachtster Boys/HR Piping beginnen weer op maandag 12 augustus en de eerste oefenwedstrijd staat gepland op vrijdagavond 16 augustus tegen het nieuwe Noordelijke team (komt uit in de Hoofdklasse) Libertas.