Het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert geeft vrijdag een show op de Sumarreheide.
Het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert geeft vrijdag een show op de Sumarreheide. Foto: Ingezonden

Hynstedagen, groots Fries paardensportevent

SUMAR/GARYP - Paardenliefhebber? Dan kunt u van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Al 21 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt.

In 2018 hebben bijna 4.500 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows.

Show van Friezenteam Groningen uit Tolbert

Programma

Ruim 500 paarden strijden om ruim 10.000,- euro aan prijzengeld. Op donderdag 18 juli om 13.00 uur wordt gestart met dressuur. Vrijdag 19 juli bestaat uit een gevarieerd programma en begint om 9.00 uur, met het keuren van Friese paarden en veulens.

Na het ochtendprogramma starten traditiegetrouw de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney's en Taveno tuigpaarden en een prachtige show van het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert. Zaterdag 20 juli, de slotdag, start om 8.00 uur. Deze dag staat in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en -regionaal en geeft dressuuramazone Lisanne Veenje een imponerende dressuurclinic.

Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden.

Het Friese paard komt wederom deze dag ruim aan bod, voor het volledige programma. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van 'Ta it Bihâld' uit Burgum.

Dressuur en keuringen: Ta it Bihâld

De organisatie heet u van harte welkom om dit unieke Friese outdoor paardensportevent bij te wonen. De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen op de Sumarreheide bij Sumar en Garijp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen.

Voor het publiek een event om naar uit te kijken met gratis parkeren en gratis toegang op alle dagen. Voor de sponsoren de plaats om vrijdag of zaterdag op een ontspannen wijze de (zakelijke) contacten te onderhouden.

Meer informatie kunt u vinden op www.hynstedagen.nl.