Watertappunt voor Wetter en Willepark

BURGUM - Samen met leerlingen van de eerste klas van OSG Singelland in Burgum nam wethouder Tytsy Willemsma maandag 1 juli het nieuwe wattertappunt in het Wetter en Willepark in Burgum officieel in gebruik.

De leerlingen hadden de officiële primeur: tijdens hun sportdag vulden zij hun eigen flesje of bidon via het watertappunt. Het tappunt is nu een aantal weken in gebruik en is enthousiast ontvangen door de bezoekers van het park.

De gemeente Tytsjerksteradiel ziet het aanbieden van drinkwater als een gezonde service voor haar inwoners. Wethouder Tytsy Willemsma: "Bewege, sûn ite en wetter drinke fine wy tige wichtich. Wy sjogge dizze foarsjenning as in ynfestearring yn ús ynwenners. Elk dy't hjir te sporten komt of in kuierke makket, kin der gebrûk fan meitsje."

Kraanwater: gezond
en goedkoop

Kraanwater is een gezonde en goedkope vervanger voor suikerhoudende frisdranken of bronwater in plastic flesjes. Tegelijkertijd is het watertappunt een duurzame oplossing: bezoekers kunnen hun eigen herbruikbare bidon of flesje gemakkelijk en snel vullen. De hoeveelheid plastic afval wordt daarmee beperkt.

Het initiatief van Stichting Wetter en Willepark Burgum om een watertappunt te realiseren is ondersteund door het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank en de gemeente Tytsjerksteradiel.

Rabobank en gemeente betaalden mee