Elf gemeenten: "Geen zwerfafval!"

HARLINGEN - Vrijdagmiddag hebben elf Friese gemeenten, Omrin, Friesland Circulair en NederlandSchoon gezamenlijk de ambitie uitgesproken voor een honderd procent zwerfafvalvrij Friesland.

Middels het bevestigen van hun logo op een groot spandoek spraken zij af nauw met elkaar samen te werken en met betrokken bedrijven, ondernemers, scholen, verenigingen en inwoners. Afhankelijk van de wensen van de gemeenten in Friesland wordt er een plan van aanpak op maat uitgerold, met het uiteindelijke doel dat Friesland honderd procent zwerfafvalvrij wordt.

De elf gemeenten

De elf Friese gemeenten zijn: Dantumadiel, Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, de Waadhoeke, Ameland, Heerenveen, Ooststellingwerf, De Fryske Marren en Harlingen.

Wethouder Jaap van Veen (van Heerenveen) blikt vooruit: "Om een omgeving schoon te houden is samenwerking nodig. Dat is het afgelopen jaar in Heerenveen al goed gelukt. Wij zijn erg blij dat NederlandSchoon dit nu verder met ons wil uitbouwen naar een zwerfafvalvrij Friesland. Laten we met elkaar zorgen dat Friesland de schoonste provincie van Nederland is en blijft." Zie onder andere: www.
nederlandschoon.nl