Art of Defence

VALKENSWAARD - Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 was het jaarlijkse UTI Taekwon-Do weekend in Valkenswaard. Dit jaar waren er bijna veertig internationale leraren en Taekwon-Do leerlingen aanwezig. Er waren negen leden van Taekwon-Do Art of Defence, waaronder een viertal die examen gingen doen.

Tijdens dit traditionele Taekwon-Do weekend wordt er veel op techniek getraind en kan er op de laatste dag een Dangraad-examen worden afgelegd. Examens werden afgelegd door Hidde Spinder (Surhuisterveen) voor de zwarte band (eerste Dangraad), Sanne Haakma (Houtigehage), Wietse Jagersma (Drogeham) en Lisanne Ophuis (Harkema) voor de tweede Dangraad (een niveau hoger dan de zwarte band). Alle kandidaten van Art of Defence waren met goede cijfers geslaagd.

Grootmeester Karel van Orsouw complimenteerde hen, en de leraren van Taekwon-Do Art of Defence, met de uitvoering van de Taekwon-Do oefenvormen, hun kracht en vooral ook hun hoge niveau van Taekwon-Do technieken. Hij reikte hen de diploma's uit.

Dagmar de Vries (reeds tweede Dangraad) werd gefeliciteerd met het behalen van haar diploma 'Hoofdleraar UTI Taekwon-Do' dat ze behaalde door een heel seizoen de lerarenopleiding te volgen, lessen te geven tijdens centrale trainingen en als kers op de taart les te geven aan een internationaal gezelschap op dit trainingsweekend. Voortaan is Art of Defence vier Dangraden en een hoofdleraar rijker.