Yaël van der Veen, Daniëlle Brouwer, Yentl Koops, Amber Bargerbos en Estrella Veenstra.
Yaël van der Veen, Daniëlle Brouwer, Yentl Koops, Amber Bargerbos en Estrella Veenstra. Foto: Aukje Salters

Vijftien turnmedailles voor DGC

DRACHTEN - Op de snikhete zaterdag 29 juni waren in sportcentrum Drachten de Friese toestelkampioenschappen. Voor deze laatste seizoenswedstrijd waren veel dames van DGC geplaatst.

Meteen in de eerste ronde werden er al prijzen gewonnen door meiden uit Drachten. Yaël van der Veen won twee keer brons, op balk en vloer. Bij de balk stond Amber Bargerbos naast haar. Ze waren gedeeld derde. Daniëlle Brouwer verraste zichzelf met een gouden plak op balk. Estrella Veenstra behaalde brons bij sprong. Yentl Koops werd derde op brug, tweede op sprong en eerste op vloer.

In de categorie jeugd F werd Merel de Vries tweede op de balk en tweede op de vloer. Goud won ze op de sprong. Marije van Manen en Inge Jeeninga mochten beide voor twee keer een zilveren medaille plaatsnemen op het podium, Marije voor brug en balk en Inge voor sprong en vloer. In de categorie senior E mochten vier dames meestrijden om de prijzen. Aurelia Schiphof verraste op de sprong met een zilveren medaille. Vera Smit eindigde met een minimaal verschil van 0,05 net naast de hoogste tree van het podium maar mocht wel een zilveren medaille in ontvangst nemen.

In categorie senior D deden er nog twee turnsters van DGC mee. Sari Meulman mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen op het onderdeel sprong.