De minioren van DZ&PC kwamen in actie op het nationaal kampioenschap.
De minioren van DZ&PC kwamen in actie op het nationaal kampioenschap. Foto: Ingezonden

Minioren DZ&PC presteren op NK zwemmen

DORDRECHT - Na de Nederlandse kampioenschappen voor junioren/jeugd en senioren, was het afgelopen weekend tijd voor de minioren van DZ&PC uit Drachten.

Deze zwemmers in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar hebben een officieus NK op de 50 meter-baan in Dordrecht. Deze worden 'jaargangfinales' genoemd.

Tijdens deze wedstrijd mogen per afstand de beste 24 zwemmers van Nederland uitkomen. DZ&PC was vertegenwoordigd met negen zwemmers en er werden drie medailles gehaald. De drie medailles gingen allen naar Frouke Ludwig uit Bedum. Frouke zwemt sinds dit seizoen bij DZ&PC en heeft zich goed doorontwikkeld. Op haar favoriete slag rugslag haalde ze brons op de 100 meter.

Drie medailles voor
Frouke Ludwig

Op de relatief langere afstanden van de vrije slag (200 en 400) zwom ze naar het zilver. Een heel mooi uitgangspunt voor de overstap naar de juniorenleeftijd. Het maximum van vier starts was er voor Frouke Ludwig (Bedum), Ilse Wiltjer (Middelstum), Indy Hof (Gorredijk), Jere Wiersma (Drachten) en Tieme Wiersma (Drachten). Damir Mustafic (Drachten) en Lennard Brandsma (Drachten) startten één keer op dit mooie kampioenschap.

De goede rekenkundigen geven dan aan dat er nog één persoon miste. Dat klopt. Hein Muller was de negende geplaatste zwemmer.

Helaas brak hij zijn enkel in de week voor de finale, maar dat weerhield hem er niet van om de hele dag in Dordrecht aanwezig te zijn om zijn ploeg aan te moedigen.