Turnen en gym

BEETSTERZWAAG - Vrijdag 28 juni werd voor de eerste keer een turn- en gymkampioenschap uitgeschreven in sporthal Revalidatie Friesland door sportbedrijf 'Karin's Fit en fun'.

De jongste deelnemer was vijf jaar. Iedereen turnde zijn eigen niveau en diegene met de hoogste scores ging met de beker naar huis.

Er werd in vier categorieën gestreden voor de medailles. Ze turnden allemaal een oefening op de lange mat, op twee verschillende sprongsituatie en op rekstok. Alle ouders hadden een aandeel in deze middag. Uiteindelijk werden de bronzen plakken verdeeld onder Nigel de Haan, Tijs de Zwart, Sofia Sluter, Engbert Frieswijk, Willemijn Frieswijk, Mart Dercksen, Thijs Dekker, Malissa Post, Maikel Steensma, Laura Groen, Nagham Dahan en Marrit Hielkema.
Zilver was er voor Siegrid Hepkema, Sam Brand, Boas Westerdijk en Amerins Witteveen.
Het goud ging naar Tim Groen, Patrick Hanenburg, Rosalie Schaap en Luna van Linde. In de strijd om de beker was er een derde plaats voor Luna van Linde, tweede werd Sam Brand maar de turnkampioen Beetsterzwaag seizoen 2019 is geworden Patrick Hanenburg.

Deze wedstrijd gaat een vervolg krijgen, waarschijnlijk al in december. Voor meer informatie www.karinsfitenfun.nl, 0623119061.