Blaast de Bazuin gaf na de wedstrijd nog een openluchtconcert.
Blaast de Bazuin gaf na de wedstrijd nog een openluchtconcert. Foto: Ingezonden

Brassband Blaast de Bazuin kampioen

RASTEDE (D) - Brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen werd dit weekend winnaar van het internationale muziekfestival in Rastede. De Feanster brassband zegevierde in de middenklasse en werd daardoor uitgeroepen tot 'Open Europees kampioen'.

Het muziekconcours in Rastede staat bekend om de grote deelname van muziekverenigingen uit heel Europa. De brassband kreeg onder leiding van dirigent Theun van Leijen 95,5 punten voor de uitvoering van de twee 'grote werken' Hispaniola (Jan de Haan) en Viking Age (Thierry Deleruyelle).

Blaast de Bazuin moest zaterdagochtend in alle vroegte optreden. "De afgelopen twee maanden hebben we hard gewerkt om hier zo goed mogelijk voor de dag te komen," vertelde Monique Hamersma van Blaast de Bazuin. Ze werden beloond. "Super'', vond Hamersma. "We hebben een enthousiaste band. Vlak voor de kerst zijn er weer twee jeugdleden aangesloten bij het A-korps: Diemer de Jager en Hanna Nijdam. Ook zij hebben goed gespeeld.''

Na het officiële wedstrijdgedeelte gaf Blaast de Bazuin nog een openluchtconcert in het centrum van Rastede.

Voor Blaast de Bazuin breekt nu het zomerreces aan. Eind augustus start de band weer met repeteren. Dan start de voorbereidingen op het muziekconcours van Hoofddorp. In november staat die muziekwedstrijd op het programma.

Muzikanten die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om contact op te nemen. De vereniging heeft nog enkele vacatures, waaronder de positie van flügelhoorn (bugel).