20e Fietsvierdaagse Lauwersland Burum

BURUM – In het jaar 2000 was de eerste editie van de Lauwersland Fietsvierdaagse in Burum. Aan de start verschenen toen ongeveer zestig fietsers. Het jaarlijks terugkerende sportieve evenement wordt in juli voor de twintigste keer georganiseerd en de organisatie Fietsvrienden Lauwersland viert het lustrum op een speciale manier met de ruim 300 verwachte deelnemers.

Op maandag 8 juli om 9 uur 's ochtends wordt het startschot gegeven door burgemeester Hayo Apotheker bij het Burumer dorpshuis 'Toutenburg'. "We verloten elk jaar een fiets van 750 euro en ter ere van het jubileum kunnen de deelnemers dit jaar nog meer prijzen winnen. Verder krijgen alle fietsers een uniek boekje met daarin alle routes van de vierdaagse, uitleg over de fietstrajecten en speciale aanbiedingen bij winkels en restaurants", vertelt bestuurslid Dia Haan. "Ieder jaar ontvangen de fietsers ook een t-shirt en een vlaggetje. Een leuk aandenken".
Dia de Haan en haar mede-bestuurslid Jetze Haarsma noemen de jaarlijkse fietstocht een sociaal en gezellig gebeuren omdat veel deelnemers de vierdaagse al meerdere keren hebben gereden.

De start en finish zijn op 8, 9, 10 en 11 juli in Burum in dorpshuis. De deelnemers kunnen drie routes rijden: 35 en 70 kilometer vanaf Burum of 35 kilometer als tweede lus. Bij thuiskomst is er groentesoep en zijn er lekkere versnaperingen in het dorphuis.

De tocht wordt bepijld, er is een overdekte fietsenstalling en men kan een elektrische fiets huren die de organisatie klaar zet bij de start. www.fietsvriendenlauwersland.nl