Deze week 'Afvalvierdaagse' in Damwâld

DAMWALD - Deze week - tot en met vrijdag - is er een 'AfvalVierdaagse' op de milieustraat aan de Koailoane 2 in Damwâld.

Tijdens de AfvalVierdaagse is er een special recycleteam aanwezig om met bezoekers een grondstoffencheck te doen. Het team geeft extra hulp bij het scheiden, sorteren en demonteren.

Er wordt nu al bijna tachtig procent afval gescheiden, gesorteerd en hergebruikt. Maar er is nog meer uit afval te halen, aldus de initiatiefnemers. Zo is er speciaal voor matrassen nu ook een aparte inzamelcontainer op de Milieustraat in Damwâld.

De AfvalVierdaagse is een initiatief van de gemeenten Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Omrin. Zij zetten zich in voor honderd procent hergebruik, oftewel een
afvalloze of circulaire economie.

Onderdeel van deze Afvalvierdaagse is het spelen van het Afvalspel, vanmiddag één uur door onder andere de wethouders Gerben Wiersma van Dantumadiel en Pytsje de Graaf van Noardeast-Fryslân. Zij zullen bovendien vanmiddag meehelpen met het scheiden en eventueel uit elkaar halen van afvalproducten die bij de milieustraat worden ingeleverd.